torsdag 21 mars 2013

Påskförberedelser


Idag startade vi påskförberedelserna med bakning. 
Vi bakade början på efterrätten som skall serveras till påsklunchen.
3 bagare kavlade upp tröjärmarna, tvättade händerna och dök ner i mjölpåsar, 
vispade för kung och fosterland och slickade bunkar till sista droppen.


 "- Får jag se hur mycket det är i ?"


 "- Där långt där nere finns det."


3 st ägg skall ner i bunken. "- En till dig, en till mig, en till dig. Åhh alla fick!"
 Det är klurigt att bara få innehållet i ägget ner i skålen, utan skalet. 
Men det går bra att fiska upp skalet efteråt också.


 Hur skall man komma åt innerhållet i denna burken då? Svårt att få upp locket.


 Måste hålla koll på receptet!


 Så skall smeten ner på plåten. Det rinner!
"- Det ser ut som Barbapappa!"


 Kvaliteskontroll!
Smeten smakade godare än mjölet.


Husch in i ugnen! Barnen tycker att det ser mer ut som en tjockpannkaka än en kaka.


"- Ne...en båtpannkaka."
Det är bäst att vi sätter oss nära så att vi ser. 
Måste hålla koll så att vår kaka inte blir bränd.


När kakan tagits ut är den varm, men inte alls så kletig mera.



Vad skall vi göra med smeten som finns kvar i bunken?
Mmmmmm...gott! 


 Alla ingredienser skall tillbaka till köket. 
Det var många saker och händerna räckte inte till. 
Vi fick gå fler gånger.


 "- Tack för lånet!"


 Vi stansade ut små ägg av kakan. Man måste trycka jättehårt.
Man måste göra många kakor så att det räcker till alla barnen.
1, 2, 3, 4...19. En fröken, en fröken, en fröken...


 Ytterligare en kvalitetskontroll efter gräddning!


 I samlingen bjöds alla kompisar på ett litet smakprov
 medan dom tre bagarna berättade vad dom gjort.


Dom utstansade kakäggen satte vi in i frysen för att tas fram nästa vecka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar